LABUAN - Universiti Malaysia Sabah Kampus Antarabangsa Labuan (UMSKAL) telah mengadakan Program Mid-Autumn Festival di Dewan SJK (C) Chi Wen pada 19 Oktober 2019 bermula pukul 7 malam.

"Bulatan dan Sambungan" adalah tema Mid-Autumn Festival. Idea tema ini datang dari reuni.  

Penggenapan bermakna pertemuan itu adalah perjumpaan, dan perhimpunan adalah nasib, tetapi kesinambungan adalah bahawa pertemuan itu adalah asal, dan kesepakatan bersama adalah kesinambungan.  

Ahli jawatankuasa tahun ini memutuskan untuk melakukan sesuatu yang istimewa dan baharu supaya berbeza dari tahun-tahun sebelumnya.  

Mereka memutuskan untuk menjalankan program ini dalam bentuk makan amal.  

Penyelaras program, Dr Ricky Chia Chee Jun berharap semua orang dapat melakukan perbuatan baik dan amalkan bersama, bersama-sama menyumbangkan kepada masyarakat Cina dan masyarakat setempat.  

Bukan itu sahaja, kami juga dapat menyebarkan tenaga positif kepada semua.

Sehubungan dengan itu, program ini telah menyumbangkan sebanyak RM9,150 kepada 11 pelajar masing-masing dari Tadika Chi Hwa, Tadika Chung Hwa, Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan Cina Chi Wen, Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan Cina Chung Hwa, mahasiswa UMSKAL serta House of Love rumah orang tua dan juga Masjid UMSKAL.  

Program ini telah mendapat sambutan yang hangat daripada pelbagai pihak penaja termasuk dari Semenanjung, Sabah dan Sarawak, terutamanya penaja-penaja dari Wilayah Persekutuan Labuan.  

Kami amat berterima kasih kepada ICBC Bank, Sonique Sendirian Berhad, Reguistea Labuan, Perkhidmatan NLV dan penaja lain atas sokongan terhadap Program Mid-Autumn Festival tahun ini.  

Program Mid-Autumn Festival telah dihadiri oleh Prof. Madya. Dr. Zaiton Osman, Datuk Wong Kii Yii, Dr Ricky Chia Chee Jun, Teong Khan Vun, Valirienna Dyun, Bonaventure Yang, Tan Siuk Eng dan Au Kang Jin.  

Pihak kami dengan sepenuh hatinya mengucapkan terima kasih kepada semua pihak untuk bantuan, sokongan dan dorongan mereka.

Dengan bantuan semua pihak, barulah program ini dapat berakhir dengan sempurna.

Kehadiran anda telah memberikan kami kepercayaan dan pengesahan. Kami dari ahli jawatankuasa sangat berharap agar Program Mid-Autumn Festival 2019 (Charity Dinner) dapat meninggalkan kesan dan ingatan baik yang mendalam kepada semua.

Tamat.